Britse Georgia redde tweelingzus van krokodilaanval in Mexico: "Je moet vechten voor wie je liefhebt"

"Britse redt tweelingzus door krokodil op de bek te slaan": de Britse kranten smulden afgelopen week van een heldenverhaal uit Mexico. Nu de tweelingzus die zwaargewond raakte, ontwaakt is uit coma, kon de BBC met de heldin van het verhaal spreken.

Georgia en Melissa, uit het zuiden van Engeland, besloten vorig weekend om een boottocht te maken in "Laguna de Manialtepec", een lagune aan de kust van de Mexicaanse staat Oaxaca. De lagune staat bekend als een stukje ongerepte natuur, maar door het ondiepe water is het ook de natuurlijke habitat voor krokodillen. En wat de zussen zeker niet wisten, was dat het nu ook nog eens broedseizoen is.

(Lees verder onder de foto van de schijnbaar rustige lagune)

© De Agostini / G. Cozzi - creative.belgaimage.be

Maar dat laatste moet ook onbekend zijn geweest voor de gids, een man uit Duitsland die niet geregistreerd was bij de dienst toerisme en momenteel spoorloos is. Hij verzekerde zijn groep namelijk dat het veilig was om te zwemmen. 

Maar die frisse duik kreeg in de vroege middag plots een heel andere wending: Melissa werd onder water getrokken, door een krokodil die wellicht haar jongen probeerde te verdedigen. En het dier ging voluit voor die verdediging: het viel Melissa drie keer aan en doorboorde haar maag en been. Georgia kon niet hulpeloos toekijken en koos voor de aanval: ze sloeg de krokodil verschillende keren op de neus. "Het was vechten of vluchten", vertelt ze vanuit haar hostel in Mexico aan de BBC. "En je moet vechten voor wie je liefhebt."

(Lees verder onder de Instagrampost met een foto van de twee zussen)

De hulpkreten van de groep lokten uiteindelijk een andere toeristenboot, eentje met een erkende gids. Lalo Escamilla is trouwens al langer bevreesd voor de buitenlanders die als gids toeristen in de regio proberen lokken met goedkope boottochten. "Die "gidsen" zijn niet erkend door de overheid, ze kennen deze plaats niet. Dat is het probleem."

Eenmaal terug aan boord bleek dat de verwondingen van Melissa levensbedreigend waren. Naast diepe snijwonden, zat er water in haar longen en was haar pols gebroken. Ze zou later nog sepsis (bloedvergiftiging) ontwikkelen door een gescheurde darm en werd zelfs in een kunstmatige coma gebracht. Melissa verblijft nog steeds in het ziekenhuis maar is intussen ontwaakt uit de coma en aan de beterhand.

En de heldin van het verhaal, zus Georgia? Die kwam er met wat snijwonden op haar vuist van af, iets wat ze door de adrenaline niet meteen had gevoeld.

Meest gelezen