Masterplan voor Zoet Water in Oud-Heverlee is klaar

Het toekomstplan voor het Zoet Water in Oud-Heverlee is klaar. Het park met de speeltuin wordt heringericht, net als zaal de Roosenberg en de Maurits-Noëstraat. En op termijn zijn er nog grotere plannen. 

In Oud-Heverlee werkten inwoners, experten en alle leden van de gemeenteraad het voorbije jaar in het Toekomstforum samen aan een ambitieuze herinrichting van het Zoet Water. Dat masterplan is nu klaar. Zo zal het huidige park heringericht worden en wordt de Maurits-Noëstraat heraangelegd. Ook de Roosenberg wordt grondig herdacht. 

“Het is momenteel allemaal een onsamenhangend geheel”, zegt Adinda Claessen, voorzitster van de gemeenteraad. “We willen het aangenamer maken en dat gaan we maximaal proberen doen. Deze legislatuur gaan we zeker al een skatepark, een pumptrack (avontuurlijk fietsparcours) en een multisportveld aanleggen. En wordt de speeltuin ook al beter gemaakt.”

Sportinfrastructuur

Als volgende stap zal het masterplan ook de noordelijke zone aan de Waversebaan, met vooral sportfuncties, verder uitwerken. Er zijn veel ideeën en ambities op sportvlak: de tennisclub Meerdaal en voetbalclub Oud-Heverlee-Leuven willen hun aanbod nog verder uitbreiden, er is een vraag naar meer buitensportmogelijkheden en ook een sporthal. Om op alle noden in te spelen, zal echter bijkomende publieke ruimte nodig zijn. 

Reactie inwoners

“We zijn erg nieuwsgierig naar de reacties, zegt Adinda Claessen. “We willen een duurzaam lange termijnplan, dat stand houdt over verschillende legislaturen. Dan is een breed draagvlak nodig. Vandaar dat we maximaal samenwerken met alle partijen in de gemeenteraad.” Vanaf begin juli kunnen alle inwoners de voorstellen uit  het masterplan ontdekken, en dit via het gemeentelijk infoblad en via  info-panelen die zullen opgesteld zullen worden in het Zoet Water park. Eind augustus hoopt de gemeenteraad dan de finale versie van het masterplan te bespreken.

 

Meest gelezen