Nieuw hotel in Tongeren combineert luxelogies met een wijnbar

In Tongeren opent vandaag een nieuw hotel: Vinotel X. Een toepasselijke naam want het is een combinatie van een hotel en een wijnbar.

Vinotel X ligt tussen het station en het centrum van Tongeren. Het is ondergebracht in een oude dokterswoning die helemaal gerenoveerd is. Aan de achterzijde ligt een mooi terras. "Wij vonden het een uitdaging om de combinatie te brengen van overnachten en genieten van een goed glas wijn", zegt uitbater Pascal Brepoels. "Het heeft ook te maken met het feit dat we zelf houden van het bourgondische leven, en dat we een sommeliercursus volgen. We gaan zelf ook graag luxueus logeren en bieden dat dan ook aan, samen met een wijnbar met lekkere hapjes. We brengen wijn uit de hele wereld, maar de helft komt toch uit Italië."

Zicht op de antiekmarkt

"We zien onszelf als een luxehotel waar de toeristen 6 mooie kamers aangeboden krijgen, later komen er daar nog 2 bij. Het hotel wil ook een aanvulling zijn op het boeiende en historische aanbod dat Tongeren en omgeving te bieden hebben. Daarom is onze ligging tussen het station en het centrum ook zo belangrijk. Trouwens, de zondagse antiekmarkt vindt hier 30 meter vandaan plaats, sommige kamers kijken er zelfs op uit", vertelt Pascal. 

Meest gelezen