Radio 2

Bouwwerken voor nieuwe zorgcampus van De Branding in Kortrijk zijn opgestart: "Er komen zo'n 45 extra plaatsen"

Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) is in Kortrijk symbolisch de bouwwerken voor een nieuwe zorgcampus van de Branding komen opstarten. In de Branding wonen mensen met een beperking. In de nieuwe campus zal plaats zijn voor 90 mensen die veel zorg nodig hebben. 

Vlaams minister van Gezondheid Wouter Beke (CD&V) kwam zelf de eerste steen leggen. Het gaat om een investering van 12,5 miljoen euro waarbij de helft wordt gefinancieerd door de Vlaamse overheid. Directeur van De Branding Bert Tanghe: "45 bewoners verhuizen na de eerste fase. Daarna volgt een tweede fase en creëren we een uitbreiding van 45 plaatsen met een intensieve zorgplaats. Wij willen goede kwalitatieve zorg geven. Het zijn mensen met een verstandelijke beperking die verouderingsproblemen zoals dementie ondervinden. Er is heel veel vraag naar een dergelijke aanbod. Er zijn lange wachtlijsten in de zorg voor mensen met een beperking. De uitbreiding zal geen enkel probleem zijn om in te vullen."    

Meest gelezen