© VRT - Geert Van Hoeymissen

Olivier Goris, netmanager van Eén en Canvas, verlaat de VRT en gaat bij Telenet werken

Olivier Goris, de netmanager van de tv-zenders Eén en Canvas, verlaat de VRT. Hij gaat bij Telenet het sportaanbod aansturen. Bij Eén zette Goris de voorbije jaren maatschappelijk relevante programma's zoals "Down the road" in het programmaschema. Er is nog geen opvolger voor Goris: Ricus Jansegers, algemeen directeur Content bij VRT, neemt in afwachting van een nieuwe invulling van het netmanagement, zijn taken over.  

Bij Telenet zal Goris het sportaanbod aansturen dat verspreid zit bij Telenet (o.a. Play Sports), SBS en Woestijnvis. “Het is een aanbod dat mij superveel goesting geeft", legt Goris uit. "Het voelt als een terugkeer naar mijn eerste liefde, 25 jaar geleden bij het sportkanaal Supersport, waar de passie voor sport en televisie voor zeer mooie avonturen gezorgd heeft, niet het minst de geboorte van Woestijnvis. Het voelt voor mij persoonlijk heel erg als de juiste stap op het juiste moment." 

Het voelt als een terugkeer naar mijn eerste liefde

Olivier Goris

Bij Woestijnvis werkte Goris onder meer op de redactie van "Man bijt hond" en "Alles kan beter". Hij stond er ook in voor de eindredactie bij voetbal- en wielerprogramma’s (WK/EK) met Mark Uytterhoeven. In 2006  werd hij programmadirecteur bij Woestijnvis. Vanuit die functie was hij jarenlang een verbindende schakel tussen het productiehuis en de VRT. 

In 2014 stapte hij over naar de VRT en werd hij netmanager van Eén.  Olivier Goris zette er vernieuwende en populaire tv-formats zoals bijvoorbeeld "Down the road" en "Dertigers" in het programmaschema. Hij vond de maatschappelijke waarde van programma's erg belangrijk. Sinds 2018 combineerde Goris het netmanagement van Eén met dat van Canvas. 

Ondanks het feit dat het aanvoelt als "de juiste stap op het juiste moment" verlaat Goris de VRT "met een zwaar hart", benadrukt hij. "Ik heb zoveel mooie dingen mogen doen, ik heb hier ongelooflijk veel bijgeleerd, ik heb de kans gekregen met heel inspirerende mensen en straffe teams samen te werken, zowel intern als extern. Het is een voorrecht Eén en Canvas te mogen leiden en ik ben supertrots op wat we met z’n allen bereikt hebben.” 

De Vlaamse mediascène is maar een voorschoot groot, we lopen elkaar dus zeker nog tegen het lijf

Frederik Delaplace, CEO VRT

Frederik Delaplace, CEO van de VRT, betreurt het vertrek van Goris, maar heeft er ook begrip voor. "Hij wil in een nieuwe omgeving nieuwe inspiratie opdoen. Dat willen we hem ook wel gunnen -met gezonde tegenzin- en als we dé talentfabriek van Vlaanderen willen zijn, hoort het er dus ook bij dat talent soms al eens weggeplukt wordt. We wensen Olivier heel veel succes in zijn nieuwe media-avonturen. De Vlaamse mediascène is maar een voorschoot groot, we lopen elkaar dus zeker nog tegen het lijf.”

In afwachting van een nieuwe invulling van het netmanagement neemt Ricus Jansegers, algemeen directeur Content, samen met de ploegen van Eén en Canvas de taken van Olivier Goris over. 

Meest gelezen