Radio 2

Officiële opening van badseizoen in Wenduine bij De Haan: "Redders krijgen maskers voor mond-op-mondbeademing"

Op het strand van Wenduine, bij De Haan, is de officiële start van het badseizoen gegeven. Vanaf volgende week dinsdag, 15 juni, zal in elke kustgemeente minstens één redderspost bemand zijn. Vanaf 1 juli staan de redders op alle posten paraat. 

Het badseizoen is officieel van start gegaan. Er zijn dit jaar meer dan 80 reddersposten. Afgelopen zomer moesten de redders aan zee bijna 600 keer tussenkomen nadat baders of watersporters in de problemen waren gekomen. Ze hielpen ook ruim 1.000 mensen, vooral verloren gelopen kinderen, terugvinden. De redders zijn voorbereid en uitgerust om hun werk coronaveilig te kunnen doen. 

Maskers voor mond-op-mondbeademing

De redders krijgen de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondmaskers en handschoenen. En ook een speciaal masker voor mond-op-mondbeademing. Ann Beun van de kustreddingsdienst IKWV: "Redders staan in de eerste rij om gekwetsen of gewonden hulp te bieden. Iemand die aan het verdrinken is, die moet uiteraard zo snel mogelijk geholpen worden. Maar we moeten er rekening mee houden dat die persoon in kwestie besmet kan zijn. Daarom maken we gebruik van speciale blaasballonmaskers waardoor de redders op een goede manier mond-op-mondbeademing kunnen geven zonder zelf het risico te lopen om besmet te raken."

Meest gelezen