Radio 2

Passendale supportert voor enige West-Vlaamse Rode Duivel tijdens EK, Leander Dendoncker

Leander Dendoncker uit Passendale is de enige West-Vlaming die in de selectie zit voor het EK dat dit weekend start. In Passendale blinken ze van trots. Zeker ook in café Sint-Joris op de markt. "Wij gaan geen enkele match missen. Chapeau ook voor zijn ouders. Wat die allemaal gedaan hebben..."

Linda Leroy baat café Sint-Joris uit in Passendale. "Ik ken Leander wel een beetje. Mijn zoon heeft er nog mee gevoetbald, heel vroeger. Hij heeft hier natuurlijk niet zo lang gespeeld, misschien twee jaar, niet veel langer. Hij en zijn twee boers werden al vroeg weggetrokken, dat talent zat er toen al in." 

(lees verder onder de foto)

Belga

Linda is apetrots dat er iemand van het kleine Passendale deelneemt aan het EK. "Zijn ouders kennen wij ook wel. Zij hadden een varkensbedrijf en wij vroeger ook. Ja, wij zijn trots.  We gaan het zeker van dichtbij volgen. Mijn man is grote supporter van Leander. Wij gaan geen enkele match missen. We zenden het ook in ons café uit. Chapeau voor zijn ouders wat ze vroeger allemaal gedaan hebben voor hun kinderen. Ze speelden allemaal voetbal en op een hoog niveau. Het is dankzij hen dat zij het alle drie zo ver gebracht hebben. Ik wens Leander heel veel succes. Hopelijk mogen we met de beker zwaaien."

Meest gelezen