Radio 2

Reconstructie in Tielt van dramatische avond waarbij Leander (32) werd vermoord

In het centrum van Tielt is afgelopen nacht een reconstructie gehouden van de moord op de 32-jarige Leander Quintyn. De wedersamenstelling duurde tot na middernacht. Wat de reconstructie precies heeft opgeleverd, zal later moeten blijken. De 19-jarige verdachte uit Tielt werkte alvast goed mee aan de wedersamenstelling.

Het slachtoffer Leander Quintyn stapte zaterdagavond 6 maart 2021  iets voor middernacht door het centrum naar huis. Hij had net een vriend geholpen met wat werken in de tuin. Toen een onbekende hem kruiste, kreeg hij lukraak verschillende messteken toegediend. Hierna vluchtte de onbekende weg, Leander overleed niet lang daarna.

Psychische problemen

Het duurde lang vooraleer de onbekende dader werd ontmaskerd. Uiteindelijk kwam men eind april, bijna twee maanden na de feiten, op het spoor van een 19-jarige uit Tielt. Hij kon moeilijk verklaren waarom hij met een mes op stap was die nacht en waarom hij willekeurig iemand, in dit geval Leander Quintyn, had aangevallen. “Omdat ik wilde weten hoe het voelde om iemand te doden”, zou de jonge gamer verklaard hebben. Volgens de moeder van de jonge dader, is haar zoon gewoon depressief en kampt hij met psychische problemen. 

lees voort onder foto

Radio 2

Reconstructie bevestigt versie verdachte

Rond 10 uur donderdagavond vertrok een colonne van wel 20 wagens van het politiecommissariaat naar het kruispunt van de Hoog- en de -Felix D’Hoopstraat waar de feiten hebben plaatsgevonden. De verdachte en zijn advocaat, de twee zussen van het slachtoffer en hun advocaat, de onderzoeksrechter, de wetsdokter, de parketmagistraat, de gerechtspsychiater en een aantal politiemensen waren aanwezig. De plaats van de reconstructie werd angstvallig afgeschermd voor de buitenwereld. Een pop deed tijdens de reconstructie dienst als slachtoffer. Het tijdstip van de reconstructie ’s avonds laat was zo gekozen om de omstandigheden van de noodlottige nacht zo goed als mogelijk na te bootsen. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, deelde mee dat de wedersamenstelling die tot na middernacht heeft geduurd, vlot is verlopen. “De verdachte heeft goed meegewerkt en hij blijft bij zijn versie van de feiten”, staat in een persmededeling van het parket. 

Meest gelezen