Toch geen fusie tussen Dendermonde en Buggenhout

Buggenhout heeft de gesprekken over een fusie met Dendermonde stopgezet. De gemeente was er niet voor te vinden na al de commotie die er al over onstaan was. "Jammer dat het zo gelopen is," vindt burgemeester Pierre Claeys (CD&V).

De stad Dendermonde had toenadering gezocht tot de gemeente Buggenhout om te fuseren. De burgemeester van Buggenhout, Pierre Claeys, zag dat uit puur zakelijk en financieel oogpunt wel zitten, want de gemeente heeft veel schulden. Dendermonde heeft gisteren met een powerpointpresentatie uit de doeken gedaan wat het van plan was bij een eventuele fusie. Daarop zijn de gesprekken stopgezet. Er komt geen fusie nu en ook niet in de komende drie jaar van deze legislatuur, zegt Claeys. 

De reden is dat er veel commotie was ontstaan, nog voor die plannen duidelijk werden gemaakt. 

Commotie

De commotie en de emotie maken een gesprek over een fusie  onmogelijk volgens de burgemeester. Hij vindt het jammer dat het zo gelopen is. "Je kan maar tot een goed iets komen als je bereid bent om te luisteren. Maar ik heb begrepen dat dat niet kon."

Andere opties

"We wachten af wat er van overheidswege gebeurt", zegt Claeys. Hij is er zich van bewust dat een fusie financieel iets kan betekenen. "Alles wordt kostelijker en kostelijker als je je diensten goed wil doen. Je moet je ambtenaren ook op de juiste plaats zetten, ook op politioneel vlak. Dan is samengaan misschien wel belangrijk. Maar dat kan nu misschien intergemeentelijk."

kasto80

Meest gelezen