Tuinarchitecte geeft tips voor een tuin vol bloemen: “Wissel af tussen vroeg- en laatbloeiers”

Dina Deferme ontwerpt tuinen die er erg natuurlijk uitzien. Ze zet graag rozen tussen varens en struiken, in plaats van in een perkje omgeven met een buxus. Om altijd bloemen in je tuin te hebben, kan je het best afwisselen tussen vroeg- en laatbloeiers.

In de tuin van de tuinarchitecte staan 200 soorten rozen die nu beginnen te bloeien. “Dat zal heel lekker gaan ruiken”, vertelt ze in Start Je Dag. “Bij mij staan ze in een border met andere vaste planten en struiken en maken ze deel uit van een natuurlijk boeket.

Luister hier naar het volledige gesprek met Dina Deferme

Dina zet ook graag veel bloemen van vaste planten in haar tuin. “Veel mensen kopen vaak eenjarigen, maar ik werk liever met vaste planten. Die plant je een keer en dan heb je altijd bloemen. Je moet ze wel om de zoveel tijd verjongen. Dat doe je door ze in twee of vier stukken te steken”, aldus de tuinarchitecte.

Meest gelezen