Turks-Belgische supporter uit Zele kijkt uit naar aftrap van EK: "Dubbele kans om te winnen!" 

Abdurrahman Dönmez uit Zele kijkt enorm uit naar de aftrap van het EK voetbal vanavond. Hij vliegt erin als supporter voor het Turkse elftal, dat vandaag speelt tegen Italië, en morgen moedigt hij de Rode Duivels aan. "De Turkse en Belgische vlag hangen al uit het raam van ons supporterscafé", vertelt hij enthousiast. 

Veel voetbalsupporters zijn blij, want na een jaar vol uitstellen en afwachten is het vanavond eindelijk zover: de aftrap van het Europees Kampioenschap voetbal. Het zal zonder grote schermen of drukke EK-dorpen zijn, maar dat maakt de voetbalfans niet minder enthousiast. Ook Abdurrahman Dönmez uit Zele is helemaal klaar voor het EK.  "Wij hebben ons eigen clubcafé en daar bekijken mijn vrienden en ik de matchen van het Europees voetbal. We zijn goed voorbereid voor vanavond. De hapjes staan al klaar", vertelt hij. Abdurrahman supportert voor zowel België als Turkije. 

De hapjes, frikandelen en bitterballen voor tijdens de match staan klaar

Abdurrahman Dönmez, Turks-Belgische supporter

Geen groot scherm

Abdurrahman was eigenlijk van plan om samen met zijn vrienden het EK uit te zenden op een groot scherm, maar door de coronamaatregelen kan dat niet doorgaan. "Na overleg met de burgemeester van Zele hebben wij beslist om geen groot scherm te plaatsen", geeft hij mee. "In deze onzekere tijden was het te moeilijk om alles te regelen." 

Goede afloop

Voor Abdurrahman maakt het niet welk van zijn twee favoriete landen wint: Turkije of België. "We hebben een dubbele kans om te winnen, hé", zegt hij al lachend. "Ik denk dat het vanavond 1-2 voor de Turken gaat worden en morgen 2-0 voor de Belgen. We gaan zien wat het geeft." Vieren gaan Abdurrahman en zijn vrienden bij winst van beide ploegen zeker doen. "Hier in Zele is het de gewoonte om met toeterende auto's rond te rijden, zowel bij mijn Turkse als Belgische vrienden. Maar door de rare tijden weet ik niet of we dat nu weer gaan doen." 

Beluister hieronder het gesprek met Abdurrahman Dönmez op Radio 2 Oost-Vlaanderen.

JORIS VAN GENNIP
kasto80

Meest gelezen