Ook tweede verdachte dodelijke steekpartij Evere ontkent, maar politie vindt wel mes en bebloede trui

De man die afgelopen vrijdag is opgepakt in het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in Evere, ontkent zijn betrokkenheid. Dat zegt zijn advocaat. Bij een huiszoeking zijn wel een mes en een bebloede trui gevonden. Die worden nu grondig onderzocht.

De man die afgelopen vrijdag werd opgepakt, is 26 en woont in Evere, bij Brussel, waar de dodelijke steekpartij gebeurde eind mei. Mounia Ouyahia, een vrouw van 36 , werd er op straat doodgestoken. Ze kwam net terug van een bezoek aan haar broer en was aan het wandelen met haar baby van 2 maanden.

Na de feiten werd eerst een man van 21 met mentale problemen opgepakt. De man hing op straat rond met een bebloede schaar. Maar volgens zijn advocaat Eddy Kiaku had hij zichzelf gesneden. "Het ging om zijn eigen bloed", zei hij. Speurders lieten het bloed op de schaar onderzoeken, en dat bleek niet van het slachtoffer te zijn. Een onderzoeksrechter besliste daarop dat "verder onderzoek de eerste aanwijzingen van schuld niet bevestigde". De man werd vrijgelaten.

Maar al snel bleek dus dat het gerecht al een andere verdachte in het vizier had. De man van 26 uit Evere. Ook die man ontkent echter zijn betrokkenheid, is te horen bij zijn advocaat. Toch heeft het gerecht enkele aanwijzingen in handen. De man was opgepakt nadat hij door kennissen werd herkend als mogelijke verdachte. Vlak na zijn arrestatie verklaarde hij dat hij de avond van de steekpartij zijn woning niet had verlaten, maar dat bleek niet te kloppen. Zo is de man te zien op beelden van een bewakingscamera in de buurt. 

Daarenboven trof de politie bij een huiszoeking een mes aan in een heuptasje, en een bebloede trui. Het gaat om dezelfde trui die de verdachte op de camerabeelden draagt. Op één van de mouwen zitten bloedvlekken, waarop klaarblijkelijk vier vingers in te zien zijn. Of het gaat om bloed van de 36-jarige Mounia, is nog niet duidelijk. Het kledingstuk en het mes worden momenteel nog grondig onderzocht. Bij een nieuwe huiszoeking vandaag werd ook de laptop van de verdachte in beslag genomen. 

Of het slachtoffer de tweede verdachte kende, is nog niet helemaal duidelijk. Maar op het eerste gezicht zou er geen link zijn. De familie van Mounia Ouyahia, die drie kinderen nalaat, stelde zich intussen wel burgerlijke partij in het onderzoek. Op die manier kunnen ze inzage vragen in het dossier en een antwoord krijgen op de vraag waarom de 36-jarige vrouw op straat werd doodgestoken.

Meest gelezen