ROBIN UTRECHT

Vaccinatiecentra in Turnhout en Weelde bezorgd: minder mensen halen tweede prik en minder vrijwilligers

In de vaccinatiecentra van Turnhout en Weelde merken ze dat er minder mensen komen opdagen voor hun tweede prik van het coronavaccin. Het lokale bestuur maakt zich daar zorgen over. Tegelijk zien ze dat er ook minder vrijwilligers beschikbaar zijn de laatste tijd om de vaccins te geven. 

In eerstelijnszone Kempenland maken ze zich zorgen, omdat minder mensen hun tweede coronavaccin komen halen.  Ze willen nog eens benadrukken dat je niet alleen mag rekenen op een inhaalmoment in augustus. 

"We gaan mensen nog eens oproepen om zeker te zorgen voor die tweede prik", zegt Luc Op de Beeck (CD&V), schepen voor Zorg en Gezondheid in Turnhout. "Het kan wel zijn dat je later een tweede kans krijgt, maar we willen mensen toch duidelijk maken hoe weinig ze maar beschermd zijn met maar één prik, zeker tegen de varianten (van het coronavirus, red.)."

We willen mensen echt duidelijk maken hoe weinig ze maar beschermd zijn met maar één prik, zeker tegen de varianten
Luc Op de Beeck, schepen voor Zorg en Gezondheid (CD&V)

Tegelijkertijd merken ze in Turnhout en Weelde dat het moeilijker wordt om nog genoeg vrijwillige verpleegkundigen te vinden om de vaccins toe te dienen. De crisis duurt al lang en sommige vrijwilligers zijn vermoeid, maar er zijn ook andere redenen, zegt een verpleegkundige op RTV: "Studerende kinderen, kinderen die in het middelbaar zitten, hebben dikwijls toch nog hun mama nodig om hen wat te verwennen. En ook voor verpleegkundigen begint het te wegen, ik begrijp hen wel."

Volgende week bekijkt de eerstelijnszone of het nodig is om op te roepen tot extra vrijwilligers.

Meest gelezen