Archieffoto van een van de ongevallen die er gebeurden

Werken aan E313 in Geel na drie maanden afgerond: "Ook nu nog opletten"

De werken in Geel aan de E313 worden vandaag na drie maanden afgerond. Er stonden dikwijls lange files en daarin gebeurden ook enkele dodelijke ongevallen. Hajo Beeckman van de verkeersredactie maakt de balans op bij Radio 2 Antwerpen. "Ook nu moet je nog opletten, want alle werfsignalisatie wordt vandaag en morgen weggehaald."

De werken op de E313 in Geel hebben enkele maanden geduurd, want er moesten verschillende zaken hersteld worden. Bij een controle van de brug over de Gemeentestraat in Westerlo werd een tijd geleden schade vastgesteld. Tijdens die herstelling werden er ook andere pijnpunten aangepakt. Door de werken moest het verkeer in Geel in beide richtingen over versmalde rijstroken rijden, en dat leidde dikwijls tot lange files.

Volgens critici moesten er eerst doden vallen vooraleer de signalisatie er werd uitgebreid

Hajo Beeckman

In de staart van die files zijn de voorbije maanden verschillende ongevallen gebeurd, waarvan ook drie met een dodelijke afloop. "De E313 is een echte risicoweg, vol auto's en vrachtwagens", verklaart Hajo Beeckman van de verkeersredactie. 

"Critici zeggen dat er eerst doden moesten vallen vooraleer de signalisatie werd uitgebreid, maar met signalisatie moet je ook nog rekenen op de verantwoordelijkheid van de weggebruiker. Zware ongevallen gebeuren vaak door onoplettendheid, dus het komt van beide kanten." 

Beluister hier het volledige gesprek met Hajo Beeckman in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen:

"Ook nu nog opletten": werfsignalisatie wordt weggenomen

Ook nu is extra oplettendheid op de E313 in Geel nog belangrijk. "Vanaf vanavond rond 22 uur gaat alle werfsignalisatie richting Hasselt weg en morgen wordt alles richting Antwerpen weggehaald. Dan kan je maar over één rijstrook en dat kan best nog lastig worden", vertelt Beeckman. 

Tegen zaterdagochtend 10 uur zal het verkeer richting Hasselt weer over twee rijstroken beschikken. Richting Antwerpen blijft het verkeer op de pechstrook tot de middenberm volledig terug dichtgezet is. In de loop van zaterdagavond zal het verkeer opnieuw normaal verlopen en is er geen hinder meer op de snelweg.

Meest gelezen