vzw De Ster Van Aartselaar

Wielerwedstrijd De Ster Van Aartselaar kan toch doorgaan op alternatieve datum: "Overeenkomst met Tomorrowland en Rumst"

De wielerwedstrijd van De Ster Van Aartselaar, de Grote Prijs Beerens, kan dan toch doorgaan. De internationale wedstrijd voor vrouwen staat gepland op 3 oktober en de renners kunnen nog steeds door het provinciaal domein De Schorre in Boom rijden. Dubbele boekingen met Tomorrowland en de jaarmarktkoersen van Rumst zijn uiteindelijk opgelost geraakt. "Er zijn constructieve gesprekken geweest met Tomorrowland en in Rumst zijn we tot een unieke overeenkomst gekomen", zegt organisator Staf Van Mensel. 

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de wielerwedstrijd van De Ster Van Aartselaar kan dan toch doorgaan. Enkele maanden geleden zag het daar niet naar uit, want de koers stond oorspronkelijk het eerste weekend van september gepland. Het nieuws dat Tomorrowland naar dat weekend zou verhuizen, kwam voor de organisatie dan ook als een grote teleurstelling. De internationale wielerwedstrijd voor vrouwen loopt namelijk dwars door het provinciaal domein De Schorre in Boom. 

Na constructieve gesprekken met Tomorrowland hebben we onze wedstrijd verplaatst naar 3 oktober

Organisator Staf Van Mensel

"Er zijn intussen heel constructieve gesprekken geweest met de organisatie van het festival en we hebben ook begrip voor het feit dat zij verhuizen", zegt organisator Staf Van Mensel. "Uiteindelijk hebben we onze wedstrijd verplaatst naar 3 oktober."  

Jaarmarktkoersen Rumst

Maar ook die nieuwe datum bleek niet onmiddellijk ideaal. Het parcours van de wedstrijd loopt ook door Rumst, waar op dat moment twee jaarmarktkoersen voor de jeugd doorgaan. "Wanneer die renners naar boven zouden rijden, moeten onze renners afdalen. Dat ging dus niet. Uiteindelijk zijn we met Rumst tot de unieke overeenkomst gekomen: wij nemen de juniorenwedstrijd op ons en laten die iets vroeger vertrekken", zegt Van Mensel. 

Zo kan De Ster Van Aartselaar uiteindelijk toch doorgaan tijdens het eerste weekend van oktober. Ook voor de jeugdwedstrijden in Rumst is dat goed nieuws. "Het was zowel voor ons als voor Rumst heel belangrijk dat die jongens zouden kunnen rijden, want zij zitten ook al anderhalf jaar zonder koers", aldus Van Mensel. 

Meest gelezen