Copyright © 2017, Robert Kneschke, licensed via EyeEm Mobile GmbH

Zonnige en zwoele dagen op komst: begin volgende week tot 30 graden

We krijgen een mooi lenteweekend, met temperaturen tot 26 graden. En dat is slechts een "opwarmertje" naar volgende week toe, dan stijgt het kwik naar 30 graden. Met woensdag kans op hitteonweer. 

Juni lijkt zijn best te doen om de druilerige meimaand en de kwakkelende lente te doen vergeten. Dit weekend krijgen we opnieuw warm weer.

Vanochtend start met kans op lage wolken of plaatselijke mistbanken, vooral in het noordwesten van het land. Daarna wisselen zon en wolken elkaar af met eventueel een lokale bui. Maar in de loop van de dag stijgen de temperaturen tot 26 graden in het centrum van het land, 21 graden aan de kust en 27 graden in de Kempen. 

Morgen start zwaarbewolkt, maar in de loop van de dag verschijnen er opklaringen vanaf het noordwesten. Mogelijk bereikt die blauwe lucht het zuidoosten van het land pas tegen de avond. In het centrum van het land halen we temperaturen tot 23 graden.

Zondag wordt het opnieuw zonnig en warm, met maxima tussen 20 en 26 graden. 

En begin volgende week gaat de temperatuur nog wat meer de hoogte in, lokaal is tot 30 graden mogelijk. Vanaf woensdag is wel onweer mogelijk.

Bekijk hieronder het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen