A12 Willebroek-Brussel zaterdagnacht volledig dicht door afbraak hoogspanningslijn

Elia, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, breekt vannacht een hoogspanningslijn af in Londerzeel, Willebroek en Kapelle-op-den-Bos. Vanaf vanavond om 22 uur tot zondag om 10 uur verwijdert het bedrijf ook elektriciteitsdraden die boven de A12 hangen. De snelweg gaat daarom tussen Breendonk en Londerzeel even helemaal dicht.

De hoogspanningslijn is versleten en moet uit dienst. Vanaf vanavond om 22 uur tot zondag om 10 uur is de A12 volledig afgesloten tussen het kruispunt met de Veurtstraat in Breendonk en het kruispunt met de Kerkhofstraat in Londerzeel. Je kan wel lokaal omrijden. Wie bijvoorbeeld van Brussel naar Antwerpen rijdt, moet aan het kruispunt met de Kerkhofstraat in Londerzeel afslaan naar het centrum van Londerzeel. Daar volg je een omleiding via de Acacialaan, Pilatusveld, Sint-Kristoffelstraat, Meerstraat en Veurtstraat.

De omleidingen tussen Breendonk en Londerzeel (c) Elia

Verkeer richting Brussel volgt vanaf het kruispunt van de Veurtstraat in Breendonk een omleiding via de Veurtstraat, de Meerstraat en Molenhoek. Aan de oprit in Londerzeel kan je de snelweg alweer op. Bedrijven langs de A12 blijven bereikbaar via de Koning Leopoldlaan. Langeafstandsverkeer tussen Antwerpen en Brussel kan beter via de E19 rijden.

Meest gelezen