Britse queen steelt de show op G7: "Worden we verondersteld te kijken alsof we het naar onze zin hebben?"

Op de G7, de top van de zeven rijkste industrielanden, in het Britse graafschap Cornwall bespreken de wereldleiders dit weekend de wereldwijde vaccinaties tegen het coronavirus. Ook een strategie tegen China komt aan bod. Gisteravond hadden de wereldleiders een ontmoeting met koningin Elizabeth. De 95-jarige queen vrolijkte het officiële fotomoment op met een kwinkslag. "Worden we verondersteld te kijken alsof we het naar onze zin hebben?", vroeg ze aan haar buurman, de Britse premier Boris Johnson. 

De G7-top ging gisteren van start in Cornwall. De G7 bestaat behalve uit het VK en de VS uit Japan, Canada, Duitsland, Italië en Frankrijk. Daarnaast neemt de EU deel aan het overleg. Het Verenigd Koninkrijk heeft dit jaar ook Zuid-Afrika, Australië, India en Zuid-Korea uitgenodigd.

Zoals gebruikelijk diende de ontmoeting tussen de aanwezige wereldleiders en het Britse staatshoofd officieel op foto te worden vastgelegd. 

De "familiefoto", vaak nogal een stijve bedoening, werd van een luchtige noot voorzien door de 95-jarige koningin. Nadat iedereen zijn plaats had ingenomen, informeerde ze bij de Britse premier "of ze verondersteld werden te kijken alsof ze het naar de zin hadden?".  Johnson antwoordde van wel, en voegde eraan toe. "We hebben het naar onze zin gehad, al heeft het er de schijn niet van weg."

Bekijk hier de video van koningin Elizabeth op de G7 (de tekst gaat hieronder door): 

Videospeler inladen...

De voltallige koninklijke familie nam ook deel aan een receptie. Ook daar stal de queen de show. Toen ze een taart kreeg aangeboden, stond ze  erop om die ceremonieel aan te snijden met een zwaard. Er werd haar gemeld dat er ook een mes beschikbaar was. "Dat weet ik wel, maar dit is ongebruikelijker”, antwoordde een montere koningin. 

AFP or licensors

Meest gelezen