archieffoto Groenplaats

Geurhinder in Antwerpse binnenstad: "Misselijkmakend"

Het centrum van Antwerpen is vanmiddag even geplaagd door geurhinder. Het ging om een mazoutgeur. De oorzaak van de geurhinder is nog niet bekend, maar de milieudienst van de stad is met een onderzoek bezig. De Antwerpse politie zegt dat er een tiental meldingen zijn binnengekomen, vooral uit het centrum, Deurne en Wilrijk. 

"Het was een zeer indringende geur, die rond de middag opkwam. Een beetje kerosine-achtig, zwavelachtig. Ze was misselijkmakend en zorgde voor hoofdpijn", zegt Nico Volkerick van zelfstandigenorganisatie NSZ. "Mensen meden openbare plekken en winkels." 

Rond 14 uur verdween de geur plots. "We zouden wel willen weten wie of wat de oorzaak is. Voor onze winkels, horeca en het toerisme is dit geen goede zaak en wat met de volksgezondheid?"

De geurhinder viel vooral op in de buurt van De Nationalestraat, Kammenstraat en de Groenplaats. Ook vanuit Hopland, Lange Koepoortstraat, Oudaan, Groendalstraat, Leopoldstraat, Lange Leemstraat, Deurne en Wilrijk kwamen er meldingen. 

De hulpdiensten brengen de meldingen in kaart en controleren of er onmiddellijk gevaar is. De milieudienst onderzoekt de zaak. 

In april waren er ook al klachten. Toen hing er een penetrante geur in Borgerhout, Berchem en Boechout.

Meest gelezen