Videospeler inladen...

BEKIJK - Britse premier Johnson verwelkomt Von der Leyen en Michel met grapje op G7: "We hebben stoelen"

Op de G7 in het Engelse graafschap Cornwall heeft gastheer Boris Johnson Charles Michel en Ursula von der Leyen ontvangen, die op het overleg de Europese Unie vertegenwoordigen. "Ik ben blij dat alle protocollen tot dusver vlot zijn verlopen. En we hebben stoelen", verwelkomde hij hen met een kwinkslag.

Europees president Charles Michel en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen werden vandaag samen ontvangen door de Britse premier Boris Johnson. "Ik ben blij dat alle protocollen tot dusver vlot zijn verlopen", opende hij het gesprek. "We hebben stoelen".  

"Indrukwekkend, wie had dat gedacht?", reageerde Von der Leyen.

Met zijn grapje verwees Johnson naar "sofagate", zoals het diplomatieke incident werd genoemd dat zich twee maanden geleden voordeed tussen een bezoek van Michel en Von der Leyen aan Turkije. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan bood Von der Leyen daar geen stoel aan. Charles Michel kon wel gaan zitten, en stond zijn stoel niet af. 

Von der Leyen sprak zich wat later in het Europees Parlement duidelijk uit over het seksisme dat haar te beurt was gevallen. "Ik voelde me gekwetst, als vrouw en als Europeaan", zei ze. 

Meest gelezen