Roemeense verdachte opgepakt in zaak gestikte Vietnamese migranten in koelwagen

In de Noord-Italiaanse stad Milaan is een verdachte opgepakt voor betrokkenheid bij de mensensmokkelzaak die leidde tot de dood van 39 Vietnamese migranten in Engeland. Zij werden in oktober 2019 in de buurt van Londen gevonden in een koelwagen die vanuit Zeebrugge was verscheept.

De verdachte, een 28-jarige Roemeen, zou de koelwagen hebben geleverd, waarmee de migranten naar Engeland werden vervoerd. De politie in Milaan liet weten dat Groot-Brittannië een internationaal arrestatiebevel tegen de verdachte had uitgevaardigd. Volgens de politie maakt de man deel uit uit van een criminele organisatie die zich bezighoudt met illegale immigratie. Hij kan 14 jaar cel krijgen.

De twee leiders van de bende mensensmokkelaars werden eerder al veroordeeld tot gevangenisstraffen van 27 en 20 jaar. De twee bestuurders van de vrachtwagen kregen 13 jaar en 18 jaar cel.

De Vietnamezen werden in oktober 2019 dood gevonden in een koeltruck die vanuit Zeebrugge naar Groot-Brittannië was verscheept. De lichamen werden gevonden op een industrieterrein in Grays, een kleine 30 kilometer ten oosten van Londen. De jongste slachtoffers waren twee 15-jarige jongens. Allen kwamen ze om door een gebrek aan zuurstof in de container. 

De Vietnamezen hadden elk bijna 15.000 euro betaald aan de  mensensmokkelaars om hen naar het Verenigd Koninkrijk te brengen.

Meest gelezen