Videospeler inladen...

Senegalese vaccinatiecentra klaar om coronavaccins te produceren om tekorten in Afrika weg te werken

In het Afrikaanse continent is er een groot tekort aan vaccins. Daardoor zijn Afrikaanse landen bijna volledig afhankelijk van wat andere continenten hen kunnen leveren. Het tijdelijk opheffen van de patenten op die vacins, zodat Afrika zijn eigen vaccins kan produceren, is daarom één van de grote discussiepunten op de G7. Maar beschikken de Afrikaanse landen in de praktijk ook over de infrastructuur en de technologie om met de productie van coronavaccins te starten? 

Om die kwestie te onderzoeken, trok onze buitenland-expert Stijn Vercruysse naar Senegal. Hij bezocht twee onderzoeksinstellingen in de hoofdstad Dakar die zich meteenbereid verklaren om volgend jaar al met de productie van het coronavaccin te beginnen. 

Het gaat om het Pasteurinstituut van Dakar en het IRESSEF onderzoekscentrum. Stijn Vercruysse stelde vast dat ze beide de nodige expertise in huis hebben. In Het Pasteurinstituut worden zelfs nu al vaccins gemaakt, tegen gele koorts: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen