Radio 2

Bijns Boys uit Oudsbergen mogen weer balletje trappen. "We slaan de zomerstop over en gaan in een ruk door tot de winter."

Amateurvoetballers konden zich dit weekend voor het eerst sinds lang weer uitleven op het voetbalveld. Zo ook de Bijns Boys uit Oudsbergen, een voetbalploeg die al bijna 50 jaar bestaat. “We slaan de zomerstop over en gaan in één ruk door tot puntje winter”, zegt verdediger Sam Smolders enthousiast.

“De mannen hebben een goede eerste helft neergezet”, vindt speler Jeroen Indesteege, die niet kan meedoen wegens een blessure. “Daarna ging het iets minder. Of we tijdens corona aan conditie hebben ingeboet? Misschien een beetje. Het belangrijkste is dat niemand het derde deel van de match heeft verleerd.”

We hebben de wedstrijd op zondag echt gemist”, pikt verdediger Sam Smolders in. “Daarom gaan we de hele zomer door. We merken dat er genoeg andere ploegen zijn, die net zoals wij, de draad terug willen oppikken. Voetbal draait bij ons vooral om vriendschap en plezier. In winnen zijn we niet zo goed.”

Dagje ouder

“Onze tegenstanders zijn voornamelijk ploegen uit de regio Bree, Genk en Zonhoven”, voegt voorzitter Bert Driesen nog toe. “Omdat we allemaal een dagje ouder worden en een groot deel van de groep al kinderen heeft, wordt het steeds moeilijker om de puzzel te leggen op zondag. Al verwacht ik voor de komende weken geen problemen. Daarvoor heeft iedereen de voetbalsfeer veel te lang moeten missen.”

Meest gelezen