Nicolas Maeterlinck

Jongetje (8) verdronken in visvijver in Erpe-Mere tijdens wedstrijd Rode Duivels

In Erpe-Mere is gisteravond een jongen van acht verdronken in een visvijver. Het jongetje was samen met zijn zusje en zijn ouders gaan kijken naar de wedstrijd van de Rode Duivels op groot scherm in café 't Vissershof, aan die vijver.

"Het jongetje was buiten aan het spelen, samen met zijn zusje en waarschijnlijk nog andere kinderen, want er staan op dat domein ook een aantal speeltuigen. Zijn zusje moet opgemerkt hebben dat haar broertje verdwenen was. Ze waarschuwde haar ouders, waarna de schoenen en de bal van het jongetje gevonden werden aan de rand van de vijver", zegt de burgemeester van Erpe-Mere, Hugo De Waele (CD&V).

Politie, brandweer en een mugteam kwamen ter plaatse. "Men vreesde het ergste. De duikers van de brandweer hebben het jongetje uiteindelijk jammer genoeg gevonden in het midden van de vijver. De dokter heeft nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt." 

Volgens het parket gaat het om een spijtig ongeval. "Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet of betrokkenheid van derden", zegt parketwoordvoerder Annelies Verstraete. Er werd ook geen wetsdokter aangesteld.

Meest gelezen