Archieffoto
radio 2

Kermis in Gooreind gaat weer door: "Geweldig om de blije gezichten van kinderen opnieuw te zien"

Voor het eerst in een lange tijd staat er weer een grote kermis in Gooreind, bij Wuustwezel. Sinds 9 juni zijn kermissen opnieuw toegelaten en die timing komt voor het dorp perfect uit. Rond deze periode staat er normaal gezien jaarlijks een kermis, maar die kon vorig jaar door corona niet doorgaan. "Het is super om te zien dat dit nu wel kan, op een heel verstandige manier", zegt burgemeester Dieter Wouters (CD&V). 

Sinds gisteren staan er opnieuw 50 foorkramers rond de kerk, op het kerkplein en in de omliggende straten van Gooreind. Het is een van de grootste kermissen van de streek, waar steeds veel mensen naartoe gaan. 

Ik ben blij voor de kinderen van het dorp en het is super om te zien dat dit weer kan

Burgemeester Dieter Wouters (CD&V)

Vorig jaar werd die kermis afgelast door corona, maar nu kan ze opnieuw doorgaan met de nodige maatregelen. "We beginnen vroeger op de dag, zodat we het volk wat kunnen spreiden. Er geldt ook een mondmaskerplicht en we hanteren een beetje dezelfde regels als in de horeca. We vragen aan de mensen om in groepjes van maximaal vier personen te komen, tenzij je gezin groter is", vertelt burgemeester Dieter Wouters (CD&V). 

De gemeente huurde ook beveiligingsagenten in die erop moeten toezien dat er niet te veel mensen op hetzelfde moment samenkomen. "Maar dat is vandaag alvast niet het geval geweest", zegt Wouters.

Blije gezichten

Niet alleen de foorkramers zijn tevreden, er lopen ook veel enthousiaste kinderen rond aan de kraampjes. "Ik ben zo blij voor de kinderen van het dorp. Het is geweldig om alle blije gezichtjes te zien. Je zou bijna vergeten dat ze anderhalfjaar amper leuke dingen hebben kunnen doen. Het is super om te zien dat dit weer kan, op een verstandige manier", besluit Wouters. 

Meest gelezen