Op 2 dagen tijd 2 drugslabs opgerold in Limburg

In Gingelom rolde de politie gisteren een drugslab voor amfetamines op. Vrijdag gebeurde dat ook al in Houthalen-Helchteren. Daar werd een verdachte aangehouden.

Het lab werd ontdekt in een huis langs de Steenweg in Gingelom. “We hebben er grote stookketels aangetroffen voor de aanmaak van amfetamines”, vertelt  Anja De Schutter van het parket. “En er stonden ook vaten met chemisch afval klaar.” 

Vrijdag werd in de Blaarstraat in Houthalen-Helchteren ook al een amfetamine lab opgerold. “In de onmiddellijke buurt waren grote hoeveelheden chemische producten aanwezig”, vult Brunio Coppin van het parket aan. “Alles werd vrijdag opgeruimd met bijstand van de civiele bescherming." 

De politie kon vrijdag ook een opslagplaats voor aanmaakstoffen opsporen, in de Nikelaan in Laakdal. Een verdachte is aangehouden.

Meest gelezen