Regenboogzebrapad in Tervuren beklad met anti-homo-tekst

In Tervuren is het pas aangelegde regenboogzebrapad in de nacht van vrijdag op zaterdag beklad met een anti-homo-tekst.  De gemeente vindt de actie verwerpelijk en overweegt een klacht in te dienen tegen onbekenden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het Regenboogzebrapad in Tervuren beklad met anti-homo-woorden. "De gemeente is hier absoluut niet mee opgezet", zegt burgemeester Marc Charlier (N-VA).  "Met de aanleg van het Regenboogzebrapad wilden we net oproepen tot meer verdraagzaamheid, meer tolerantie. Deze actie toont net het omgekeerde en daar staan we toch van te kijken, dat is absoluut verwerpelijk", zegt de burgemeester nog.

Klacht tegen onbekenden

"Maandagavond hebben we schepencollege en daar zullen we bekijken om een klacht tegen onbekenden in te dienen, want we weten natuurlijk niet wie het gedaan heeft", voegt burgemeester Charlier eraan toe.  "We willen absoluut deze vorm van intolerantie en onverdraagzaamheid bestrijden", besluit de burgemeester. Intussen hebben gemeentearbeiders de tekst op het zebrapad al verwijderd. 

Meest gelezen