©vincent Lescaut

Voetbalfans vieren overwinning Rode Duivels tegen Rusland op het EK, maar "zonder incidenten"

Gisteravond werd op verschillende plaatsen in ons land de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het EK voetbal bekeken, en de overwinning gevierd (3-0 tegen Rusland). Soms leidde dat tot drukte, maar niet tot echte incidenten. "Het is wel zo dat niet overal de coronamaatregelen werden nageleefd", zegt onder meer de Brusselse politie. 

De Rode Duivels speelden gisterenavond hun eerste wedstrijd op het EK en dat bracht uiteraard veel supporters op de been. 

In Leuven leidde dat tot een overvolle Oude Markt, die ook werd afgesloten, omdat de terrassen vol zaten. Na de match werd er uitbundig gevierd. Het werd daardoor ook moeilijk om het verplichte sluitingsuur te respecteren.

Kerlijne Everaet was gisteravond op de Oude Markt in Leuven (lees verder na de video):

Videospeler inladen...

Geen incidenten

In Brussel was het in het centrum van de stad ook erg druk. "Maar incidenten waren er niet", zei Ilse Van de keere van Brusselse politie vanmorgen in "De ochtend" op Radio 1. 

"Er werd wel een oogje dichtgeknepen met betrekking tot de naleving van de coronamaatregelen. Soms stonden mensen wel erg dicht bij elkaar. Maar er is dan een inschatting gemaakt en het was op dat moment niet opportuun om tussen te komen."

In heel het land werd (vaak in groep) naar de match gekeken. We maakten deze sfeervolle samenvatting van de drie goals van de Rode Duivels en de reacties hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen