Voorpost betoogt tegen veroordeling van vier leden wegens spandoek "Stop islamisering"

In Mechelen hebben 500  leden van de radicaal-rechtse organisatie Voorpost betoogd. Ze protesteerden tegen de veroordeling van vier van hun leden, eind vorige maand. De vier werden door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zes maanden voor aanzetten tot haat en geweld.

Tijdens een betoging vorig jaar ontvouwden de vier een spandoek met de tekst 'Stop islamisering' waarop vrouwen met een nikab of een boerka stonden afgebeeld. Voorpost noemde die veroordeling een aanval op de vrije meningsuiting en het recht op betogen. In de betoging van vandaag werd een gelijkaardig spandoek mee gedragen. 

De organisatoren hadden toestemming gekregen om met 200 te betogen, maar het aantal betogers groeide aan tot een 500. De politie liet begaan. Dat deed ze ook toen er slogans tegen de islam werden geroepen, wat verboden was.  Na de betoging was er een toespraak van Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken. 

Bekijk hieronder het item uit "Het journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen