Fietser (83) zwaargewond na aanrijding door vrachtwagen

In Houthulst is rond 16 uur een man van 83 uit Diksmuide zwaargewond geraakt nadat hij met zijn fiets door een vrachtwagen werd aangereden op een fietssuggestiestrook. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. 

Het ongeval gebeurde even na 16 uur in Houthulst op het kruispunt van de Poelkapellestraat en de Eugene de Grootelaan. De fietser en vrachtwagenchauffeur reden allebei richting centrum. De man van 83 jaar reed eerst op het fietspad, dat gescheiden is van de weg. Maar bij de Eugene De Grootelaan verandert dat fietspad in een gekleurde fietssuggestiestrook. Toen kwam de man met zijn fiets op de rijbaan. 

Daar is het tot een botsing gekomen. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk.  De man kwam deels onder de vrachtwagen terecht en raakte levensgevaarlijk gewond. De plaats van het ongeval zal nog een tijdlang afgesloten blijven tot de verkeersdeskundige van het parket alles heeft kunnen onderzoeken.

Sinds dinsdag is de man buiten levensgevaar. Hij moest wel onder het mes voor zijn zware verwondingen aan zijn been. Alles wijst op een dodehoekongeval.

Meest gelezen