Radio 2

Brandweer ontdekt per toeval cannabisplantage in restaurant in Overijse

Zondagmiddag ontdekte de brandweer tijdens een interventie in Overijse 1.250 cannabisplanten. De plantage werd toevallig aangetroffen in een leegstaand restaurant,  nadat het plafond was ingestort door een waterlek.  

Horecazaak ‘Limit’ op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Houthakkersstraat stond al geruime tijd leeg. Door een waterlek was een deel van het plafond ingestort en moest de brandweer zondagmiddag ter plaatse komen. Die ontdekte een wietplantage in het pand en waarschuwde meteen de politie.

Volgens woordvoerder Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde werden er 1.250 cannabisplanten aangetroffen. “Voorlopig werd er niemand opgepakt, maar onderzoek naar de uitbaters loopt”, vertelt de woordvoerder. De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om de wietplantage op te ruimen en te vernietigen.

Meest gelezen