Callcenter Eerstelijnszone Westhoek

Vaccinatiecentra van zone Westhoek dringend op zoek naar onthaal- en callcentermedewerkers "Bellers zijn niet op hun mondje gevallen"

De vaccinatiecentra van de zone Westhoek zijn dringend op zoek naar onthaal- en callcentermedewerkers. Heel wat van die vrijwilligers moeten terug naar hun oude job. 

De vaccinatiecentra hebben maandenlang een beroep kunnen doen op mensen die technisch werkloos waren en de nodige vaardigheden hebben om te werken als onthaal- of callcentermedewerker. Dat gaat over mensen die werken voor een gemeente of stad. Maar nu de culturele centra, schouwburgen of toeristische diensten terug volop draaien, moeten velen terug naar hun gewone job. Ook veel mensen die werken aan de balie van een hotel werkten in het vaccinatiecentrum. 

Callcentermedewerker moet stevig in schoenen staan

De job van callcentermedewerker is ook niet eenvoudig, zegt Heleen Debaene, verantwoordeljke voor de Eerstelijnszone Westhoek: "De mensen krijgen heel wat vragen over het vaccin zelf, maar moeten ook afspraken verzetten. Er zijn ook heel wat vragen over afspraken die samenvallen met geplande vakanties. Veel van die bellers zijn niet op hun mondje gevallen, dus de medewerkers moeten stevig in hun schoenen staan."

"Verder moeten de medewerkers ook goed met een computer kunnen werken. Het gaat om het inboeken van vaccins en afspraken en dat vraagt heel wat vaardigheden", vult Heleen aan.  

Mensen die zich kandidaat willen stellen kunnen mailen naar  info@elzwesthoek.be.  9 gemeenten maken daar deel van uit.  Dat zijn Heuvelland, Poperinge, Ieper, Vleteren, Zonnebeke, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Houthulst en Lo-Reninge. 

 

Meest gelezen