Archiefbeeld: Mechelen zingt

"De Zomer is van Mechelen": Maanrock, Parkpop en nog meer evenementen vullen de zomervakantie in Mechelen

In Mechelen is vandaag de cultuuragenda voor de zomer voorgesteld: "De Zomer is van Mechelen." Maanrock gaat dit jaar wel door, maar in een andere vorm. Ook Parkpop en andere vaste waarden komen terug. En er komt een nieuw evenement bij: Botaniek Live op vrijdag en zaterdag. "De Zomer is Van Mechelen heeft de ambitie om alle mensen de kans te geven om in de eigen stad hun vakantie door te brengen", zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. 

In Mechelen is vandaag bekend gemaakt welke evenementen er op de planning staan deze zomer. Wat vooral opvalt: Maanrock gaat door, maar in een andere vorm. De podia verhuizen van de pleinen naar de parken en bezoekers moeten op voorhand hun plaatsje reserveren, zodat de instroom beperkt blijft en aan alle coronamaatregelen wordt voldaan. Het gratis festival vindt dit jaar plaats van 26 tot en met 29 augustus. 

We wilden niet nog een editie van Maanrock overslaan. Er ligt een heel straf alternatief klaar.

Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest

"Het was het moeilijkste evenement om rond te krijgen, maar we wilden niet nog een jaar overslaan. Een normale editie behoort niet tot de mogelijkheden, maar er ligt een heel straf alternatief klaar in de parken en tuinen", vertelt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest.

Kruidtuin als kloppende hart van de zomer

Daarnaast komt ook Parkpop terug op donderdagen, maar wel met een kleinere capaciteit. De optredens blijven gratis, maar je zal op voorhand een plaats moeten reserveren. Dat kan vanaf 28 juni. 

"De kruidtuin blijft het kloppende hart van onze festivalzomer. Daar zal Parkpop als vaste waarde terugkeren, en er komt ook een nieuw evenement bij: Botaniek Live op vrijdag en zaterdag", zegt Calvo.  Ook "Terrassen onder de Toren", een animatie op de Mechelse horecapleinen, zal weer doorgaan op zon- en feestdagen. 

We willen alle mensen de kans geven om de vakantie in de eigen stad door te brengen

Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest

Festivalzomer met gratis karakter

"Het was een moeilijke periode, zonder feest en festivals. Dus voor de artiesten is dit een hele goede zaak. We hebben ook de ambitie om alle mensen de kans te geven om de vakantie in de eigen stad door te brengen, en het gratis karakter was daarvoor heel belangrijk", besluit Calvo. 

De volledige planning van de Mechelse zomer, met in totaal zeven evenementen en meer dan 50 optredens, kan je terugvinden op de website van "De Zomer is van Mechelen".

Meest gelezen