Druk weekend voor politie Antwerpen: samenscholingen en overlast

In Antwerpen heeft de politie het afgelopen weekend op veel plaatsen moeten ingrijpen. Er was veel sprake van sluikstorten, wildplassen en vandalisme, vooral 's avonds en 's nachts. Er kwamen op verschillende plaatsen ook te veel mensen bijeen. 

Vooral later op de avond en 's nachts had de politie de handen vol met sluikstorten, wildplassen en vandalisme. De politie wijt dat aan het feit dat de horeca later mag openblijven. In totaal werden er 126 processen-verbaal opgesteld en daar zijn overtredingen van coronamaatregelen niet bijgeteld.

Na 1 uur 's nachts zijn dan ook heel wat groepen met meer dan vier personen geverbaliseerd. Onder andere op de Leopold de Waelplaats, aan de Scheldekaaien, aan het MAS en op het Hendrik Conscienceplein kwamen vrijdag- en zaterdagavond te veel mensen bijeen. 

Agent gewond

Aan het MAS werden vrijdag tien PV's opgesteld voor corona-inbreuken. Er werden ook drie muziekboxen in beslag genomen voor een maand. Zaterdag moest het wijkteam er ook tussenkomen bij schermutselingen. Op de Leopold de Waelplaats waren zaterdag na middernacht nog zo'n 500 mensen bijeen. 

Bij de interventies ging het er op verschillende momenten grimmig aan toe.  Er werden glazen flessen naar de politie gegooid, één agent kreeg bier in zijn gezicht en één raakte lichtgewond aan zijn been. Vijf mensen werden opgepakt voor verstoring van de openbare orde.

Meest gelezen