Elke Vanhoof (rechts) mag samen met haar vriendin Valerie Demey (links) naar de Olympische Spelen

Kempense BMX-ster Elke Vanhoof samen met vriendin naar Olympische Spelen: "Een droom die uitkomt"

De Kempense BMX-ster Elke Vanhoof heeft dan toch nog een ticket kunnen bemachtigen voor de Olympische Spelen in Tokio. Dankzij een negende plaats in de wereldbekermanche in Bogota, in Colombia, heeft ze genoeg punten behaald voor een olympisch ticket. Ook haar vriendin Valerie Demey heeft zich geplaatst voor de Spelen. "Het is echt een droom die uitkomt", vertelt Vanhoof aan Radio 2 Antwerpen. 

BMX-ster Elke Vanhoof uit Dessel heeft zich dan toch geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio. In 2019 liep Elke een hersenschudding op waardoor ze een tijdlang buiten strijd was. "Ik heb echt geluk gehad, want doordat de Spelen uitgesteld zijn, kan ik me toch nog plaatsen. In 2020 zou dat me niet gelukt zijn", vertelt Vanhoof.

Ik hoop stiekem op een medaille, maar dat is wat hoog gegrepen

Elke Vanhoof, BMX-ster

Het is de tweede keer dat Elke Vanhoof deelneemt aan de Olympische Spelen. In 2016 in Rio haalde ze de finale en werd ze uiteindelijk zesde. "Ik hoop natuurlijk nog stiekem op een medaille, maar dat is wat hoog gegrepen", vertelt ze in Start Je Dag. "Ik wil wel zeker een plaats in de finale halen zoals in Rio."

Beluister hier het gesprek met Elke Vanhoof op Radio 2 Antwerpen. Lees onder het fragment verder:

Wielerkoppel op de Spelen

Ook de vriendin van Elke Vanhoof, wielrenster Valerie Demey heeft zich geplaatst voor de Spelen. "Het is een droom die uitkomt", vertelt Vanhoof. "Het is heel leuk om de ervaring en de weg ernaar toe te kunnen delen. Ik ga waarschijnlijk in het atletendorp verblijven en zij in het hotel. We weten nog niet hoe het precies gaat lopen." 

Meest gelezen