Radio 2

Ketnetband viert Gouden Klas in Lendelede

Klas 4A van de Prizma Basisschool De Talententuin in Lendelede is de Gouden Klas van Vlaanderen. De beloning bestond uit een optreden van de Ketnetband en een speech van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA). “1.500 klassen deden mee aan het nieuwe sport- en beweegproject van Sport Vlaanderen en deze klas kwam als winnaar uit de bus”, zegt minister Ben Weyts. 

Iedereen van de Talententuin had zich in het goud uitgedost voor deze speciale dag. “De Gouden Klas bracht scholen in beweging en is een initiatief in het kader van de Olympische Spelen”, vertelt Ben Weyts. “Jongeren doen bewegen in het onderwijs, is een belangrijke opdracht voor onze leerkrachten in het kleuter- en basisonderwijs. Van alle klassen die hebben meegedaan, werd Lendelede uitgeloot en gehuldigd. Maar ze hebben het ook echt verdiend.”

Mooie afsluiter

“Sinds Pasen hebben we allerlei leuke opdrachten uitgevoerd, veel gedanst, enorm veel bijgeleerd over de Olympische Spelen, bewegingstussendoortjes gedaan en uiteindelijk hebben we dus de hoofdprijs gewonnen”, zegt leerkracht Tania De Boever die voor de gelegenheid helemaal in het goud is uitgedost. “Het voorbije jaar hebben we heel wat schooluitstapjes moeten schrappen, zo’n optreden van de Ketnetband is dus wel een mooie afsluiter. Een echte energiestoot voor de start van de grote vakantie. Maar eerst moeten we nog de proefwerken afwerken.”

We zijn een sportieve klas

Zoë, Lucas en Kobe zijn 3 leerlingen uit de Gouden Klas. “En we zijn heel sportief”, zegt Lucas. “We voetballen, we turnen en basketten op de speelplaats.” “En straks gaan we dansen met de Ketnetband”, zegt Zoë opgewekt. “En minister Van Weyts (sic), de baas van Vlaanderen komt een speech geven op onze school”, weet Kobe ook te vertellen. 

Radio 2

Meest gelezen