Leger houdt oefening voor jonge soldaten in Hamme en Dendermonde

In de regio rond Dendermonde en Hamme houdt het leger deze week een oefening voor jonge soldaten. Wie daar dus militairen ziet rondlopen, hoeft niet te schrikken. Het leger zoekt er niet naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings.

De legeroefeningen in Dendermonde en Hamme maken deel uit van de opleiding voor jonge soldaten. “Daarmee kunnen ze hun opleiding vervolledigen”, zegt Tom Leenaerts van Defensie. “Ze zullen een aantal technische oefeningen moeten doen. Dat gebeurt vooral op afgelegen plekken en kleinere wegen, maar af en toe zullen we deze week ook op grote wegen te zien zijn.” Het kan dus zijn dat je eens een patrouille ziet opduiken of oefenmunitie hoort ontploffen.

Het is een oefening voor jonge soldaten om hun opleiding te vervolledigen
Tom Leenaerts (Defensie)

“Wij oefenen meestal op onze militaire oefenterreinen”, zegt Leenaerts. “Maar af en toe trekken we ook naar buiten om in een burgermilieu te oefenen. Dat is niet simpel, en er komt heel wat bij kijken. We moeten een heel dossier opmaken, en de betrokken gemeenten en politiediensten goed informeren. Pas als we van hen groen licht krijgen, mag de oefening plaatsvinden”

kasto80

Meest gelezen