Man overleden na steekpartij in buurt van school in Deurne, politie: "Verdachte is opgepakt, parket onderzoekt zaak"

In Deurne, in Antwerpen, is vanmiddag een man van 52 neergestoken en daarna overleden. De steekpartij gebeurde in de buurt van een school. Over de concrete aanleiding van de steekpartij willen politie en parket niets kwijt, al zou de dader de nieuwe partner van zijn ex hebben aangevallen.

"Rond twintig voor vier is er iemand neergestoken op de Waterbaan", verduidelijkt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "Het slachtoffer is 52 jaar en zou meerdere messteken hebben gekregen, hij is ter plaatse overleden." 

De steekpartij gebeurde ter hoogte van een school, al kan de politie niet bevestigen of die locatie daar iets mee te maken heeft, of gewoon toeval is. De politie heeft de dader uiteindelijk kunnen inrekenen. "De verdachte is na de feiten gevlucht, het gaat om een ​​48-jarige man", aldus Bruyns. 

Over de concrete aanleiding geven de politie en het parket voorlopig geen verdere uitleg. Volgens onze informatie zou de man de nieuwe vriend van zijn ex-partner hebben neergestoken, toen die de kinderen wilde ophalen op school. 

De schooldag was net afgelopen en veel ouders stonden nog aan de schoolpoort. Zij verwittigden de hulpdiensten. Het parket onderzoekt de zaak en vorderde een onderzoeksrechter voor moord. 

Hoe het conflict tussen beide mannen concreet ontstaan ​​is, is niet duidelijk. "Heel wat mensen hebben het zien gebeuren, we zijn nu de getuigen aan het spreken om te proberen wat er gebeurd zou kunnen zijn."

Meest gelezen