Ondernemersclub Maaslandia breidt uit naar het hele Maasland

Ondernemersclub Maaslandia heeft haar werkterrein uitgebreid naar het hele Maasland. Voortaan werkt ze met en voor ondernemers uit 6 gemeenten in de regio. De vereniging wil ondernemers versterken in een lokaal netwerk, hen helpen professionaliseren en hun belangen behartigen bij de lokale besturen. 

Ondernemersclub Maaslandia werd opgericht in 2018, eerst in Maasmechelen. De voorbije jaren traden ook ondernemers uit Dilsen-Stokkem en Lanaken toe tot de club. Op dit moment telt die 56 leden. Maar nu is beslist om de werking open te trekken naar het hele Maasland. Dat wil zeggen dat ook As, Maaseik en Kinrooi toetreden, er wordt op gerekend dat ook Dilsen-Stokkem en Lanaken als geheel er bijkomen.

Spreekbuis van de ondernemers

Voorzitter David Winkels: “Onze ondernemersclub fungeert namens onze leden als spreekbuis naar de lokale stads- en gemeentebesturen. Wij behartigen de belangen van lokale ondernemers door bruggen te bouwen tussen ondernemers onderling en met de politieke actoren. Onze leden komen een vijftal keer per werkingsjaar samen tijdens bedrijfsbezoeken, netwerkactiviteiten en een kerstfeest. En we pakken geregeld uit met opvallende activiteiten."

Voor de professionele ondersteuning doet ondernemersclub Maaslandia een beroep op Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Die heeft nu een netwerk van 8 ondernemersclubs in 23 van de 42 Limburgse gemeenten.

Meest gelezen