Sluiting van zwembad in Hemiksem zorgt voor commotie bij zwemclubs

In Hemiksem sluit het gemeentelijke zwembad twee maanden vroeger dan voorzien. Dat zorgt voor heel wat commotie, want de zwemclubs zitten nu een tijdlang zonder zwemwater. Binnenkort komt er een nieuw zwembad dat door Aartselaar, Hemiksem en Niel samen wordt gebouwd. Maar daar is voor de clubs niet evenveel plaats als voor de scholen. "We hebben nu eenmaal een zwembad met 3 gemeentes in plaats van met 6 zoals oorspronkelijk gepland was. De capaciteit van het nieuwe zwembad is dus kleiner", zegt schepen van sport Koen Scholiers (CD&V). 

Het zwembad in Hemiksem sluit deze maand al, in plaats van eind oktober. In de zomer is het zwembad sowieso gesloten. Voor scholen is er geen probleem, want zij kunnen na de vakantie al terecht in het oude zwembad van Aartselaar. Dat blijft open tot het nieuwe zwembad opengaat, dat door Aartselaar, Hemiksem en Niel samen gebouwd wordt. 

Nieuw zwembad met kleinere capaciteit

Het klopt dat clubs daar misschien niet evenveel plaats gaan krijgen, legt schepen voor Sport Koen Scholiers (CD&V) uit: "Maar met 3 gemeenten kon de capaciteit van het zwembad niet groter. Oorspronkelijk zou het een zwembad voor 6 gemeenten zijn en dan zijn er meer banen nodig voor meer scholen. In die banen kan dan 's avonds gezwommen worden door de verenigingen. Maar nu zijn er dus minder banen en is er dus minder plaats voor de clubs dan oorspronkelijk voorzien." 

De verantwoordelijke van het zwembad heeft wel alle clubs gecontacteerd en probeert de puzzel zo goed mogelijk te leggen. 

Meest gelezen