(c) Nyk Dekeyser - Eyeworks Film & TV drama

Opnames gestart van "Chantal", spin-off van Eén-reeks "Eigen kweek": "Politiereeks met een serieuze (West)hoek af"

Vorige week zijn de opnames gestart voor "Chantal", een nieuwe Eén-reeks die de zender aankondigt als "een politiereeks, maar wel één met een (West)hoek af. De reeks draait rond hoofdpersonage Chantal Vantomme, vertolkt door Maaike Cafmeyer. Chantal is de politieagente die bevriend was met de familie Welvaert in kijkcijfersucces "Eigen kweek". 

In de reeks "Chantal" doen veel nieuwe personages hun intrede. De reeks is bedacht en geschreven door acteur Mathias Sercu en wordt geregisseerd door Jeroen Dumoulein. Naast Maaike Cafmeyer bestaat de cast onder meer uit andere West-Vlaamse acteurs als Dries Heyneman (zie onderstaande foto), Steven Mahieu, Yves Degryse, Mathias Sercu, Kurt Defranq, Wim Opbrouck, Bert Huysentruyt, Janne Desmet en Piet Depraitere. "Chantal" is vanaf het voorjaar van 2022 te zien bij Eén.

In "Chantal" volgen we inspecteur Chantal Vantomme, die verhuisd is naar politiezone Spoorkin. Dat is de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land, aka de "Far West" van Vlaanderen. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een machowereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt. De verhalen zijn gebaseerd op misdaadverhalen uit West-Vlaanderen, al nemen de makers een loopje met de waarheid.

(c) Nyk Dekeyser - Eyeworks Film & TV drama

"Toen "Eigen kweek" op televisie kwam, was ik meteen fan. "Chantal" is geen vervolg maar wordt een reeks met een eigen DNA, zij het gekweekt uit dezelfde grond. Het wordt een politiereeks die ànders is", aldus schrijver en bedenker Mathias Sercu.

There’s a new sheriff in town and she’s called Chantal: die slogan hint zowel op de thematiek van onze reeks - namelijk dat Chantal als vrouw in een mannenwereld terechtkomt - als op de visuele insteek die we kiezen", legt regisseur Jeroen Dumoulein uit. 

"We bevinden ons voor de reeks in het diepe West-Vlaanderen van ‘Bachten de Kupe’, of de 'Far West'. Net zoals in een western de sheriff zijn dorp moet beschermen tegen alle kwaad van de wereld, moet Chantal in Loveringem als hoofd van het wijkcommissariaat de rust en vrede bewaken."

"Chantal" is een co-productie van Eyeworks Film & TV Drama, samen met Eén en Telenet.

Meest gelezen