Viki Geunes over zijn eerste dagen als driesterrenchef: "Het voelt nog wat onwennig"

Begin dit jaar kreeg Zilte als tweede Belgische restaurant een derde ster. Vorige week woensdag opende het Antwerpse restaurant voor het eerst de deuren als driesterrenrestaurant. "Het was een ontzettend spannend moment, maar het voelde nog wat onwennig aan", vertelt sterrenchef Viki Geunes aan Radio 2 Antwerpen.

Viki Geunes, chef van restaurant Zilte, vond de eerste dagen als driesterrenchef heel spannend. "Het voelde onwennig aan, want we zijn acht maanden gesloten geweest. Nu plots onze drie sterren live tonen, was heel spannend", vertelt Geunes. 

"Waarom we juist een extra ster hebben gekregen, moet je aan de mensen van Michelin vragen", zegt Geunes. "Volgens mij heeft het met continuïteit te maken: hoe je de mensen ontvangt, wat er op het bord komt en de service. Ons restaurant heeft ook een fantastisch mooi uitzicht, aangezien het zich op de bovenste verdieping van het MAS bevindt." 

Beluister hier het gesprek met Viki Geunes op Radio 2 Antwerpen. Lees onder het fragment verder:

Er verandert niets

Ondanks de extra ster, zal er niet veel veranderen in het restaurant. "Het is een beloning van het geleverde werk, dus we gaan dat verderzetten en perfectioneren", legt Geunes uit. "We zorgen voor persoonlijke aandacht voor elke gast. Dat is een sterk element in de beleving in Zilte."

We kregen meteen een inspecteur van Michelin over de vloer

Viki Geunes, chef van Zilte

Het restaurant kreeg ook al een inspecteur van Michelin over de vloer. "Hij had een inlichting nodig, maar kwam niet echt een inspectie doen. Toen heb ik hem maar meteen een rondleiding gegeven en God zag dat het goed was", lacht hij. "Ook de klanten waren heel positief. Al zal er natuurlijk altijd wel iemand bij zijn die er anders over denkt." 

Een van de zomerse gerechten die je nu kan proeven bij Zilte
© 2016, Adriaan Van Looy All Rights Reserved

Meest gelezen