Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Voetbaltrainer Aartrijke reageert op hartaanval Eriksen: "4 jaar geleden stortte ik zelf in op het veld"

De hartaanval van de Deense voetballer Christian Eriksen afgelopen weekend tijdens het EK kwam extra hard aan bij Dries Termote uit Ardooie. 4 jaar geleden zakte hij als speler in 4de provinciale zelf in elkaar op het veld. Een scheidsrechter begon hem meteen te reanimeren en redde zijn leven. 

Het zijn misschien wel dé beelden van afgelopen weekend: de Deense voetballer Christian Eriksen die een hartstilstand krijgt tijdens een wedstrijd op het EK Voetbal. Jeugdtrainer Dries Termote van KM Torhout zag ze niet live, maar zijn gsm stond wel meteen roodgloeiend. "Ik was op een barbecue, maar kreeg plots een massa berichten van vrienden en familie die me vroegen of ik het gezien had. Ik heb achteraf dan uiteraard gekeken."  

Ruim 4 jaar geleden kreeg ook Dries een hartaanval tijdens een wedstrijd met zijn toenmalige club VV Aartrijke. "Ik kan me nog weinig herinneren van de hele gebeurtenis", zegt hij. "Ik voelde de energie uit mijn lichaam stromen, het werd zwart voor mijn ogen en plots werd ik wakker in het ziekenhuis. Ik dacht dat ik in een auto-ongeval terecht gekomen was."

Ik vond het als amateurvoetballer al zo hard om mijn diagnose te horen, laat staan als je prof bent

Ex-voetbalspeler Dries Termote

Het nieuws dat hij een hartaanval gekregen had, was destijds een zware klap. "Ik kon het amper geloven", zegt Dries. "Niemand in mijn familie heeft ooit hartproblemen gehad, we werden als speler ook jaarlijks gescreend en er was nooit een probleem. Maar blijkbaar heb ik een litteken opgelopen op mijn hart nadat ik ooit eens door een virus ben besmet. Het was serieus schrikken. Eriksen lijkt nu fysiek wel aan de beterhand, maar hij zal het mentaal wel zeer hard hebben. Ik vond het als amateur al zo zwaar om mijn diagnose te horen, laat staan als je profvoetballer bent, als het je beroep is."

Niet meer intensief sporten

Dries is nog een paar jaar blijven voetballen, met een ingebouwde defibrillator, maar doet het sinds kort toch ook iets rustiger aan. "In het afgelopen jaar is mijn defibrillator 3 keer moeten tussenkomen. Ik heb ondertussen ook nog een extra operatie gehad. Maar intensief sporten zit er niet meer in, al blijf ik natuurlijk wel regelmatig bewegen."

Meest gelezen