Anima Research Center opent afdeling in Diepenbeek: “Dit is een nieuwe stap voor een echte gezondheidscampus”

In Diepenbeek is in het wetenschapspark een nieuwe stap gezet om daar een volwaardige gezondheidscampus te maken. Het Anima Research Center heeft twee gebouwen op de gezondheidscampus in gebruik genomen naast de universiteit van Hasselt. Met die campus willen de provincie Limburg en POM een volwaardige gezondheidscampus maken waar innoverende medische bedrijven elkaar kunnen vinden.

Het is een glunderende Erik Buntinx die trots de pers een rondleiding geeft in de nieuwe ruimtes op de gezondheidscampus. “Ons hoofdkwartier blijft nog altijd in Alken, maar de gebouwen daar worden daar te klein, dus wilden we uitbreiden”, zegt hoofdonderzoeker Buntinx. “Maar hier kunnen we permanent overleggen met de Universiteit Hasselt. De bedoeling is dat ze bepaalde projecten hier kunnen laten onderzoeken in samenwerking met ons. Maar dat geldt ook omgekeerd. Als wij een analyse van antistoffen willen doen, dan kunnen we het lab van de universiteit gebruiken.”

Gezondheidscampus

Voor het provinciebestuur is de inplanting van Anima op de campus in Diepenbeek een goede zaak. “Dit is een nieuwe stap voor een echte gezondheidscampus”, zegt gedeputeerde Tom Vandeput (CD&V). “We willen hier een campus maken die gespecialiseerd is in medische onderzoeken. Je kan het vergelijken met de Corda Campus in Kiewit waar innoverende bedrijven samenzitten. Hier in Diepenbeek willen we hetzelfde doen, maar dan met bedrijven uit de medische sector.”

Luister hier naar het interview met hoofdonderzoeker Erik Buntinx

Meest gelezen