Brandweer Tongeren wordt tijdelijk in tent en containers ondergebracht

De brandweerpost in Tongeren wordt helemaal gerenoveerd. De werkzaamheden zijn pas goedgekeurd door de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg en zullen in november van start gaan. De brandweerkazerne was ondertussen immers helemaal verouderd.

“Bijna alles in de kazerne aan de Elfde-Novemberwal wordt vernieuwd. Dat is nodig want de kazerne is gedateerd en aan vernieuwing toe om aan de moderne veiligheidseisen te voldoen. De werken zullen dan ook ongeveer één jaar duren”, legt burgemeester Patrick Dewael (Tongeren.nu) uit. Het lijstje met werkzaamheden op de planning is gigantisch lang. Zo wordt de wagenstelplaats verhoogd zodat ook hogere voertuigen er kunnen gestald worden. Het dak, deuren, ramen en poorten worden vervangen. Ook alle elektrische, verwarmings- en sanitaire installaties worden vernieuwd. De kleedkamers worden uitgebreid en gescheiden, er komt een aparte stelplaats voor de ziekenwagen. Daarnaast worden ook de buitenaanleg, de parking en oefenplaats vernieuwd.

Uitrukken vanuit een tent

“Tijdens de werken wordt een tijdelijke kazerne voorzien op het eigen terrein”, zegt burgemeester Dewael. “Die wordt uitgerust met containers voor de kleedruimte, sanitair, kantoor, verblijfsruimte en voor de permanentie voor de ziekenwagen. De voertuigen worden geparkeerd in een grote tent.”

“Het zal gedurende de werken wat kamperen en plan trekken worden voor de medewerkers van de post Tongeren, maar we kunnen alvast uitkijken naar een volledig vernieuwde kazerne aan het einde van de werken,” besluit Bert Swijsen, zonecommandant van de brandweerzone Zuid-West Limburg.

Meest gelezen