Pexels-Donald Thong

Daders van homejacking in Sint-Niklaas krijgen celstraffen tot 6 jaar

In Sinaai bij Sint-Niklaas pleegden eind 2019 vier mannen een homejacking bij een gezin. De daders bonden het gezin vast en bedreigden hen met een pistool zodat het gezin hun kluis zou openen. De vier twintigers krijgen celstraffen van 5 en 6 jaar.

In de nacht van 6 december 2019 drongen vier mannen met een clownsmasker het huis van een loodgieter en zijn gezin in Sinaai binnen. De gangsters bonden de vader, de moeder en de kinderen vast. Daarna eisten ze de code van de kluis en dreigden met een geweer de kinderen dood te schieten. De vader kon de overvallers overtuigen dat hij de code niet kende en dat er niets in de kluis zat. 

Kluis

De vier twintigers gingen daarna zelf op zoek naar de kluis in de woning. Ze probeerden die open te krijgen met een slijpschijf, maar dat lukte niet waardoor ze zonder buit moesten vertrekken. Een van de daders had vroeger nog bij de vader van het gezin gewerkt. Ook de andere daders zijn geen onbekenden voor het gerecht. 

De vier zijn allemaal afkomstig uit het Waasland en Antwerpen en werden veroordeeld tot 5 en 6 jaar celstraf. 

kasto80

Meest gelezen