Dopjes van coronavaccins worden ingezameld voor Belgisch Centrum voor Blindegeleidehonden in Tongeren

In 13 vaccinatiecentra worden de beschermdopjes van de coronavaccins niet zo maar weggegooid. Ze worden apart gehouden voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Die vzw zamelt al jaren dopjes van drankverpakkingen in, om door te verkopen als grondstof.

Het idee om ook de dopjes van coronavaccins in te zamelen komt van de vereniging Ternat Dopt. Zij kon het vaccinatiecentrum van Dilbeek overtuigen om mee te werken. 

Intussen staan er ook grote zakken of dozen voor de dopjes in 13 vaccinatiecentra. In Limburg gaat het om Beringen, Borgloon, Bree,  Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Tongeren en Sint-Truiden. Maar ook in Aarschot, Landen, Niel en Tienen steunen ze de vzw Belgisch Centrum voor Blindengeleidehonden in Tongeren.

Hoe meer dopjes, hoe beter. Want de vzw verkoopt het plastic van bijvoorbeeld drankverpakkingen, om de opleiding van blindengeleidehonden te financieren.

Meest gelezen