Nieuw seizoen met nieuwe trainer voor STVV: "De eerste training was vooral heel warm maar we hebben er zin in"

De spelers van STVV hebben hun eerste training van het seizoen achter de rug. Het was ook hun eerste kennismaking met de nieuwe trainer Bernd Hollerbach. Hij volgt Peter Maes op die eerder naar Beerschot trok.

"26 graden voor een eerste training! Het was vooral heel warm," zegt middenvelder Christian Brüls. "Maar het voelt heel goed om weer op het veld te staan." De spelers van STVV vlogen er vanmorgen stevig in, ondanks de hoge temperaturen. Bernd Hollerbach, de nieuwe trainer van STVV, had een pittige training voor de voetballers in petto met een stevige opwarming, een grondoefening en een oefenpartijtje. Allemaal om binnenkort volledig klaar te zijn voor hun eerste match tegen AA Gent.

Hopelijk hebben we een beter seizoen dan vorig jaar

Doelman Kenny Steppe

"Het wordt wel een pittige week", vertelt een van de spelers. "Twee keer per dag training, vrijdag en zaterdag oefenmatch en dat met die hoge temperaturen." Toch zijn de voetballers vooral blij opnieuw op het veld te kunnen staan. "Het is heel fijn om de bal opnieuw te kunnen voelen, veel fijner dan thuis trainen", vindt doelman Kenny Steppe. 

Ook trainer Hollerbach is positief: "Dit nieuwe seizoen biedt kansen voor alle spelers. We gaan nu heel hard werken om onze eerste match goed te spelen." De voetballers zien nog niet meteen grote verschillen tussen Peter Maes, hun vorige trainer, en Hollerbach. "Het wordt nog een beetje zoeken en elkaar beter leren kennen", klinkt het. "Hollerbach lijkt wel iets rustiger dan Maes. Hopelijk spelen we met hem een beter seizoen dan vorig jaar."

Meest gelezen