Sanicole Airshow

Extra dag op Sanicole Airshow in Hechtel-Eksel: "Om bezoek beter te spreiden"

Dit jaar zal er op 10, 11 en 12 september een show zijn in Hechtel-Eksel. Met die extra dag op zaterdag wil de organisatie van de Sanicole Airshow de toestroom beter spreiden. Want op de 3 dagen samen zijn in totaal maar 22.500 toeschouwers toegelaten. 

De vorige editie van de Sanicole Airshow lokte nog 40.000 bezoekers, dat zullen er dit jaar een pak minder zijn. "We gaan het bezoekersaantal dit jaar drastisch limiteren, tot 7.500 mensen per dag", vertelt Joeri Mombers van de Sanicole Airshow. "Dat is heel anders dan wat men van Sanicole gewend is. Maar om dat wat te compenseren, lassen we een extra dag in op zaterdag." 

Op het terrein zal er gewerkt worden met 5 compartimenten voor de toeschouwers. "Daar kunnen  mensen dan zitten, met erachter een wandelboulevard naar de kidszone en de verschillende standjes."

Blikvangers

Ook dit jaar zullen heel wat oldtimers de revue passeren. "Onder meer een Furie, van een Belgische eigenaar trouwens, en een E-2C Hawkeye van de Franse marine, dat is een soort radarbewakingstoestel. De andere blikvangers zijn oa de Red Arrows, die zijn wel alleen op vrijdag te zien."

De ticketverkoop start volgende week, maar wie zich inschrijft voor de nieuwsbrief, kan vanaf vandaag al kaartjes kopen. Meer info vind je op de website van de Sanicole Airshow.

Meest gelezen