James Arthur Photography

Gemeente Berlare maait fonteinkruid in Donkmeer na klachten van vissers

In Berlare gaat de gemeente het onkruid in het Donkmeer maaien. Begin deze maand kreeg de gemeente verschillende klachten van ontevreden vissers. Het fonteinkruid in het Donkmeer maakt het vissen voor hen bijna onmogelijk. 

In het Donkmeer in Berlare is het fonteinkruid sinds een viertal weken erg toegenomen. Door de dichte plantengroei aan de oevers is het voor vissers een pak moeilijker om hun hobby goed uit te oefenen. “Het kruid is er zodanig verspreid dat onze vislijn vaak blijft hangen en zo verliezen we onze vangst”, legt visser Rudi Vansnick uit. De vissers zien de plantengroei als een echte plaag en dienden een klacht in bij de gemeente om zo een oplossing te zoeken.

Begrip voor vissers

Na de klachten ging de gemeente Berlare op zoek naar een oplossing zodat liefhebbers er kunnen blijven vissen. Samen met het Agentschap Natuur en Bos werd er op de gemeenteraad beslist om het kruid te maaien.  Eind deze maand of begin volgende maand gaan de maaiwerken van start, zodat er binnenkort weer degelijk kan gevist worden. 

Toch heeft de groei van fonteinkruid ook zijn voordelen. Zo is de aanwezigheid van het kruid een bewijs van goede waterkwaliteit en gaat het blauwalg tegen. Fonteinkruid is een waterplant waarvan de bladeren op het water drijven, of onder het wateroppervlak zweven.

kasto80

Meest gelezen